
ตัวโตยากกว่าปลาทู

น่าทานมากๆครับ
ไข่เจียวหวาน คือ Frittata เป็นไข่เจียวที่มีส่วนผสมของเนื้อ เนย ผัก พาสตา ไส้กรอกอิตาเลียน แฮม พริกหวาน กระเทียม หัวหอม นมสด
Ingredients:
2 to 4 servings
4 large eggs
1/4 cup milk
Salt and pepper
1/4 teaspoon herb of your choice (basil)
2 teaspoons butter or vegetable oil
1 cup filling of your choice (ingredients should be cooked, cut fairly into small pieces and drained well)
Example:
- peppers, potatoes, mushrooms, onions, broccoli, corn, peas, edamames (soy beans), sprouts, and fresh chiles.
- ham, bacon, turkey, chicken, sausages, ground beef, pork, smoked or fresh salmon, tuna, and kippers
- shredded moist- or semi-moist cheese such as cheddar, Swiss, mozzarella, Monterey Jack, dry cheese such as Parmesan or Romano
Preparation:
* Beat eggs, milk, herb and salt and pepper in medium bowl until blended. Add filling and mix well.
* Heat oiled nonstick omelet pan or skillet over medium heat. Add egg mixture and cook over low to medium heat until eggs are almost set, about 8 to 10 minutes.
* Turn it over or put the pan under a medium hot grill for a few minutes, until the frittata is golden and set.
* Cut and serve either hot or at room temperature.