คุณวิกกี้ อธิบายส่วนผสมของเกลือหมักนี้ว่า
Curing salts are generally a mixture of table salt and sodium nitrite, which serves to inhibit the growth of bacteria, specifically
Clostridium botulinum in an effort to prevent botulism, and helps preserve the color of cured meat. Many also contain red dye that makes them pink to prevent them from being confused with common table salt.
Pink curing salt #1 It contains 6.25% sodium nitrite and 93.75% table salt (sodium chloride). It is recommended for meats that require short cures and will be cooked and eaten relatively quickly. Sodium nitrite provides the characteristic flavor and color associated with curing.
Pink curing salt #2 It contains 6.25% sodium nitrite, 4% sodium nitrate, and 89.75% table salt (sodium chloride). The sodium nitrate found in Prague powder #2 gradually breaks down over time into sodium nitrite, and by that time a dry cured sausage is ready to be eaten, no sodium nitrate should be left. For this reason it is recommended for meats that require long (weeks to months) cures, like hard salami and country ham.
ทำความรู้จักเพิ่มเติมเกี่ยวกับไนเตรตและไนไตรต์ในอาหาร
http://www.lovefitt.com/healthy-fact/รอบรู้เรื่องไนเตรทและไนไตรท์/ส่วนผสมของเกลือหมักยี่ห้อที่คุณเทาชมพูนำมาแสดง รายละเอียดอยู่ที่ข้างถุง บน -
เกลือหมักเบอร์ ๑ ล่าง -
เกลือหมักเบอร์ ๒